Mikä yhteiskunta- ja talouslinja?

Kiinnostaako talous tai politiikka? Ura liike-elämässä tai yrittäjänä? Entä yhteiskunnallinen vaikuttaminen politiikassa tai järjestöissä? Harkitsetko tulevaisuuden opintoja kauppiksessa, oikiksessa tai valtsikassa? YT-linja tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää tietojasi ja taitojasi tulevaisuutta varten.

– Löydä oma tulevaisuuden alasi tai kiinnostuksen kohteesi

– Opiskelet jatko-opinnoissa sekä pääsykokeissa tarvittavia tietoja ja taitoja. Tarjoamme opintoja aihepiireistä markkinointi, rahoitus, johtaminen, yritystalous, tutustuminen oikeustieteeseen, sosiologia, johdatus yhteiskuntatieteisiin, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, viestintä

– Tutustut tulevaisuuden ammattisi työnkuvaan tekemällä linjakohtaisilla opintojaksoilla projekteja yritysten ja yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa sekä suorittamalla työssäoppimisjakson

– Pääset tapaamaan ja kuulemaan  liike-elämän ja politiikan vaikuttajia

– Voit osallistua mielenkiintoisiin koulutusohjelmiin, vierailuihin ja tapahtumiin (mm. Model European Parliament, Model United Nations)

Yhteiskunta- ja talouslinjalla pakolliset opinnot ovat suomenkielisiä. Valtakunnalliset ja koulukohtaiset valinnaiset opinnot tarjotaan linjan opiskelijoille englantirikasteisina. Näin opit keskeistä englanninkielistä sanastoa tulevaisuuttasi varten. Ylioppilastutkintoon valmistavat opinnot tarjotaan aina suomeksi. Suorittamalla riittävän määrän YT-linjan linjakohtaisia opintoja olet oikeutettu linjadiplomiin, joka on hyvä referenssi esim. työnhaussa tai hakiessasi opiskelupaikkaa ulkomailta.

Katso YT-linjan esittely tästä! Mikäli yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat, hae meille!