korkeakoulukurssit

Haluatko suorittaa jo nyt yliopistokurssin? Haluatko päästä kokeilemaan eri tieteenalojen opintoja yliopistossa jo lukion aikana? Haluatko kokeilla millaista verkko-opiskelu yliopistossa on? Mikäli vastasit kyllä, tutustu tarkemmin alla oleviin linkkeihin, joista löydät lisätietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tarjoamista kursseista lukiolaisille. Kurssi tai kurssit hyväksiluetaan osaksi lukio-opintojasi. Kurssi hyväksiluetaan myös yliopistossa osaksi opintojasi.  Kysy tarkemipia ohjeita opoltasi. 

Jyväskylän yliopiston opintotarjonta lukiolaisille

Helsingin yliopiston ja TAT:in yhteistyökurssit

Humanistisen ammattikorkeakoulun opintotarjonta lukiolaisille

Korkeakoulujen lukiolaisille tarjoamien kurssien lisäksi voit suorittaa osana lukio-opintojasi MOOC ( Massive, open, oneline course)-kursseja. Ne ovat avoimia verkkokursseja, joita opiskelijat voivat halutessaan suorittaa joko kotimaisten tai ulkomaisten yliopistojen tarjonnasta. Opiskelu on itsenäistä koostuen yleensä erilaisten luentojen ja videoiden seuraamisesta, tehtävien tekemisestä ja verkkokeskusteluihin osallistumisesta.
Alla mainitut MOOC-kurssit hyväksiluetaan automaattisesti, mutta muiden MOOC-kurssien osalta opiskelijoiden tulee tarkistaa ensin opinto-ohjaajaltaan kurssin mahdollinen hyväksiluku. Kurssista saa suoritusmerkinnän vain todistusta vastaan. Ulkomaisten MOOC-kurssien todistukset ovat yleensä maksullisia. Tämä kannattaa tarkistaa etukäteen, jos haluat kurssista suoritusmerkinnän.

http://www.ilmastonyt.fi, sama englanniksi osoitteessa http://www.climatenow.fi/ 

Helsingin yliopiston mooc-kurssiluettelo 

Matematiikkaa kaikkialla 

Web Connectivity and Security in Embedded Systems 

Artificial Intelligence 

Helsingin yliopiston ja F-Securen yhteinen tietoturvakurssi 

Edx.org    
Futurelearn
 Khan Academy