Koulumme

Kulosaaren yhteiskoulu on kansainvälinen koulu, jossa opetusta tarjotaan suomeksi ja englanniksi. Tarjoamme mahdollisuuden innostavaan oppimiseen mukavassa ja kansainvälisessä yhteisössä.

Pidämme tärkeänä edistymistä opinnoissa, kaikista huolehtimista ja muut huomioivaa käytöstä. Koulumme toimii kahdella kielellä: suomeksi ja englanniksi. Kurssin opetuskieli riippuu luokasta, opettajasta ja oppiaineesta.

Koulun tilaisuudet ja juhlat ovat kaksikielisiä. Osa opettajakunnasta puhuu englantia äidinkielenään, ja monilla suomalaisilla opettajillamme on paljon kokemusta ulkomailta. Meille tärkeää on tavoitteellinen opiskelu ja oppimisen ilo.

Autamme opiskelutavoitteiden asettamisessa ja teemme määrätietoisesti töitä niiden saavuttamiseksi. Opinnoissa voi edetä osin normaalia opetussuunnitelmaa nopeammin.

KSYK ARVOT

Yksilö

Tuemme kasvua rohkeaksi yksilöksi

​Olemme uteliaita ja tutkimme maailmaa aktiivisesti. Innostumme asioista ja tartumme niihin rohkeasti ja yritteliäästi.

Kehitämme luovia ja yksilöllisiä ratkaisuja ja luomme uusia mahdollisuuksia. Emme lannistu virheistä, vaan opimme ja yritämme aina parhaamme.

Otamme vastuuta itsestämme ja opimme tuntemaan itsemme. Toimimme kunnioittavasti ja empaattisesti kaikkea ympärillämme olevaa kohtaan. Edistämme vastuullisuutta ja hyvinvointia.

Yhteisö

Olemme huolehtiva yhteisö

Luomme yhdessä turvallisen ja oikeudenmukaisen kouluyhteisön. Arvostamme toisiamme ja voimme luottaa toisiimme.

Meillä kaikilla on mahdollisuus osallistua ja olla mukana koulumme toiminnassa. Otamme vastuuta oman yhteisömme toiminnasta ja sen ulkopuolisesta maailmasta.

Autamme ja kannustamme toisiamme. Suhtaudumme ennakkoluulottomasti uuteen ja erilaiseen. Arvostamme ja hyödynnämme yhteisömme moninaisuutta.

Maailma

Suuntaamme maailmalle

Elämme kansainvälisessä maailmassa, edustamme ylpeästi suomalaisuutta ja luomme verkostoja.

Suhtaudumme avarakatseisesti monimuotoisuuteen, arvostamme erilaisia kulttuureita ja osaamme toimia ja kommunikoida niissä.

Teemme maailmaa paremmaksi.

Tulevaisuus

rakennamme tulevaisuutta

Tarjoamme tavoitteellisen oppimisympäristön, jossa voi hankkia monipuoliset tiedot ja taidot.

Osaamisen kehittäminen ja omien vahvuuksien löytäminen ja vahvistaminen on meille tärkeää.

Intohimo oppimiseen luo akateemisen ilmapiirimme. Olemme aloitteellisia, innovatiivisia ja kriittisiä. Arvioimme ja annamme rakentavaa palautetta.

Ymmärrämme kestävän kehityksen merkityksen.