Opiskelijalle

Kulosaaren yhteiskoulu on kaksikielinen lukio, jossa sinulla on mahdollisuus painottaa yhteiskunnallisia ja luonnontieteellisiä aineita.  Lukiossamme on yleislinja, yhteiskunta- ja talouslinja, tiede-ja teknologialinja sekä englanninkielinen linja. Koko lukiossa painotamme akateemisia taitoja, yhteisöllisyyttä sekä kansainvälisyyttä, johon kuuluu laaja valikoima valinnaisia kieliä ja kaksikielisiä opintojaksoja.

Lukion yleislinjalla opiskelijat opiskelevat pakolliset opinnot suomeksi ja englanninkielisellä linjalla opiskellaan pakolliset opinnot englanniksi. Yhteiskunta-ja talouslinjalla sekä tiede-ja teknologialinjalle pakolliset opinnot opiskellaan suomeksi. Yleislinjalla ja yhteiskunta- ja talouslinjalla valtakunnallliset ja koulukohtaiset valinnaiset opinnot opiskellaan englantirikasteisesti. Tiede- ja teknologialinjan opiskelijoille valtakunnalliset ja koulukohtaiset valinnaiset opinnot tarjotaan englantirikasteisesti tai kaksikielisesti. Englanninkielisellä linjalla ko. opinnot opiskellaan kaksikielisesti. Ylioppilastutkintoon valmentavat opinnot ovat kaikille suomenkielisiä. 

Opiskelussa noudatetaan valtakunnallista lukion opetussuunnitelmaa ja lukion päätteeksi opiskelijat suorittavat suomalaisen ylioppilastutkinnon, joten vaadimme opiskelijoiltamme sujuvaa suomenkielen osaamista.