Etusivu 9 Topical 9 TT-linjan Studia Generaliassa poikkileikkaus viipalekuvauksen maailmaan!

TT-linjan perinteinen Studia Generalia järjestettiin maanantaina 22.3.2021, ja tänä vuonna sen kunniapuhujana oli teollisuusmatematiikan professori ja tiedetubettaja Samuli Siltanen Helsingin yliopistolta. Aiheena oli TT-ykkösten biologian ja TT-kakkosten matematiikan kurssiin sopivasti viipalekuvaus ja sen sovellukset, lähtien lääketieteellisestä kuvantamisesta ja päätyen ilmastomallien kautta Neptunuksen kuvaamiseen avaruudessa.

Esitelmässä näkyikin erityisen hyvin se, miten joskus yhdellä matemaattisella idealla pystytään vastaamaan hyvin erilaisiin nykymaailman haasteisiin: edellä mainittujen esimerkkien lisäksi saimme nähdä uunituoreen tieteellisen artikkelin videokuvaa koronaviruksen lisääntymisestä ihmiskehon sisällä! Toisena pointtina esitelmästä voisi nostaa esiin lukion pitkän matematiikan tärkeyden tiedemaailmassa: esitelmässä vilisi opiskelijoille tuttuja käsitteitä kuten eksponenttifunktio, logaritmi, derivaatta ja integraali, ja pitkän matematiikan perusoppien avulla tästäkin tieteellisestä innovaatiosta sai paljon enemmän irti.

Erityiskehuja TT-linjalaiset saivat erinomaisen terävistä kysymyksistä ja aktiivisesta osallistumisesta äänestyksiin – hienoa, TT-linjan ykköset ja kakkoset!