Suomen suurin opetusalan messutapahtuma on Educa-messut, jotka järjestetään vuosittain Helsingin messukeskuksessa. Tämän tapahtuman englanninkielisen avauspaneelin “How to tackle climate change in education” arvovaltaisten edustajien (mm. opetusministeri Li Andersson ja Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen) joukkoon oli päässyt myös hienosti koulumme TT-linjan opiskelija Adam Yousfi. Adam pääsi paneeliin mukaan, koska hän on Suomen edustaja kansainvälisessä Genius Olympiad -tiedekilpailussa.

Kuten nimikin kertoo, paneelissa keskusteltiin ilmasto-opetuksesta Suomen peruskouluissa ja lukioissa. Sekä ministeri Andersson että johtaja Heinonen korostivat faktojen merkityksestä ilmasto- ja muussakin opetuksessa: jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä, mutta ei omiin faktoihinsa. Paneelikeskustelijoiden mielestä ilmastoasiat tulevat hienosti esillä opetussuunnitelmissa jo tällä hetkellä, joten isompia muutoksia rakenteisiin ei tarvita: panostusta voidaan sen sijaan laittaa tarvittaessa käytännön toteutukseen kouluissa.

Adam on Genius Olympiad -kilpailussa kehittänyt keksinnön, jossa litiumnitridin avulla hiilidioksidilla saadaan tuotettua valtavat määrät energiaa. Jos siis olet kiinnostunut ratkomaan tieteen ja teknologian avulla samanhenkisten ihmisten seurassa muun muuassa tulevaisuuden energiahaasteita, niin hae yhteishaussa Kulosaaren yhteiskoulun lukion Tiede- ja teknologialinjalle!