Junction 2022: 1300 osallistujaa, 18 yrityshaastetta, 10 lukiolaista joista noin puolet KSYK:n TT-linjalta! Aalto-yliopistossa järjestettävä Junction on kasvanut vuosien varrella yhdeksi Euroopan suurimmista hackathon-tapahtumista, joka kokoaa yhteen ohjelmistokehittäjiä, suunnittelijoita ja yrittäjiä ympäri maailman. Hackathonin tarkoituksena on ratkaista tosielämän yritysten ongelmia modernin teknologian avulla, ja koko kilpailun voittajatiimille on tarjolla muhkea 10 000 euron palkinto.

Vuoden 2022 Junction järjestettiin 4.11. – 6.11. Suurin osa osallistujista on ohjelmistokehittämisen opiskelijoita ja ammattilaisia, mutta mukana oli myös lukiomme tiede- ja teknologialinjan opiskelijoita sekä järjestäjinä että kilpailijoina. TT-linjan abit Vinski ja Elias osallistuivat Junctionissa Woltin haasteeseen, jossa tuli käyttää hyväksi Woltin ohjelmointirajapintaa (API) ja kehitellä tämän avulla kestävämpi ja kierrättävämpi kaupunki. Abit kehittivät demon, jonka avulla voi vuokrata ihmisten tavaroita kuten esim. 3D-printtereitä, sen sijaan että jokainen ostaisi oman sellaisen. Idea oli niin hyvä, että he pääsivät sillä Woltin yrityshaasteen top kymppiin – huikea suoritus lukiolaisilta ammattilaisia vastaan, onnittelut tiimille!

Tästä kuvauksesta voit tutustua lisää opiskelijoiden projektiin: https://app.hackjunction.com/projects/junction-2022-1/view/63655476913fea0043cd8db0