Tiede- ja teknologialinjan halukkaat opiskelijat pääsivät vierailemaan Sähkötekniikan päivään, jossa Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu esitteli toimintoaan. Sähkötekniikan korkeakoulussa tutkitaan kirjaimellisesti kaikkea maan ja taivaan väliltä, mm. hoivarobotteja, puheentunnistusta, mikromateriaaleja ja avaruutta!

Esittelyssä haastateltiin mm. tutkija Maria Hietaa, joka työskentelee Ilmatieteen laitoksella tutkimusinsinöörinä planeettatutkimuksen ja avaruusteknologian parissa. Tutkimusryhmä on osallistunut useisiin kansainvälisiin avaruusprojekteihin ja toimittanut mittalaitteita esimerkiksi NASAn Perseverance-kulkijaan. Kuultiinpa Marialta myös lisätietoa ensimmäisestä suomalaisesta satelliitista eli vuonna 2017 laukaistusta satelliitista Aalto-1!

Tämän jälkeen vierailtiin Suomen hiljaisimmassa paikassa eli Aallon akustiikan laboratoriossa. Kyseinen huone on päällystetty erikoisella ihmesientä muistuttavalla materiaalilla, joka ei heijasta ääntä juuri ollenkaan. Laboratoriossa ollaan myös tutkittu esim. musiikkiin liittyvää akustiikkaa, eli esimerkiksi sitä miten kitaraefektejä voitaisiin tuottaa tekoälyn avulla. Onpa Aalto-yliopiston professori Ville Pulkille myös myönnetty Hollywoodin erityispalkintokin!

Kolmantena vierailijana saatiin kuulla opiskelija Verneri Hirvosta, joka on valmistunut englanninkielisestä Digital Systems and Design -pääaineesta. Hän jatkaa opintojaan tulevana syksynä Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelmassa. Verneri aloitti opintonsa Glasgow’n yliopistossa ja häneltä saatiinkin hyviä vinkkejä siihen, miten kansainvälisiä ohjelmia voidaan opiskella oikein hyvin myös kotimaassa.

Varsinkin abit ja kakkoset saivat Sähkötekniikan päivästä hyviä vinkkejä jatko-opintopaikkoihin, ja opiskeleepa sähkötekniikalla jo tälläkin hetkellä moni TT-linjalainen. Kiitos Aallolle hienosta etätilaisuudesta!