Ulkoministeriön ulkoasiainsihteeri Olli Nurmi vieraili Kulosaaressa kertomassa Suomen EU-politiikan linjoista ja EU:n lähiaikojen haasteista. Pakolaiskriisin kollektiivinen hoito on suuri haaste unionille, eikä Suomen ole ollut aivan helppoa löytää linjaansa. Vaikka EU:ssa on omat ongelmansa ja monimutkaisuutensa oli vieraamme sitä mieltä, että jäsenyydelle ei ole varsinaista vaihtoehtoa. EU on Suomen taloudelliselle ja turvallisuuspoliittiselle asemalle keskeinen vaikuttamisen näyttämö.

Opiskelijoiden ennakkoon laatimat kysymykset saivat kehuja: “Nämä osuvat suoraan asian ytimeen” kommentoi Nurmi ja vastasi mm. seuraaviin kysymyksiin: – Näkisitkö siinä mitään hyötyä, että Suomi eroaisi yhteisestä valuutasta, mutta pysyisi silti EU:n jäsenenä? – Jos joku maa hyökkäisi Suomeen, niin riittäisikö EU:n tuki vai pitäisikö Suomen liittyä Natoon?

Helpolla ei siis vierastamme päästetty- ja hyvä niin. Kurssilaisilla oli ainakin selvä näkemys: yo-kirjoituksissa ollaan asian ytimessä eikä laidoilla!