Suomen sisäministeri Kai Mykkänen vieraili koulullamme puhumassa yläastelaisille sekä lukiolaisille turvallisuustilanteesta niin kouluissa kuin Suomessakin ylipäätään. Tilaisuuden hän aloitti kysymällä, kuinka moni pitää Kulosaaren yhteiskoulua turvallisena ja mukavana kouluna. Suurin osa yleisöstä nosti kätensä.

Tilaisuudessa puhuttiin muun muassa koulukiusaamisesta ja sen siirtymisestä internettiin. Mykkänen kertoi, että myös häntä itseään on yläasteikäisenä kiusattu ja kuinka tärkeää kiusauksen vastainen työ on. Nykyaikana mahdollinen kiusaaminen ei rajoitu vain kouluun, vaan se tulee sosiaalisen median välityksellä myös omaan kotiin.

Suomen yleistä turvallisuustilannetta hän pitää hyvänä, mutta lähisuhdeväkivallan osalta huonona. Mykkänen totesi Suomen olevan Euroopan turvallisin maa, mutta lähisuhdeväkivallan osalta toiseksi heikoin. Lopuksi yleisö sai esittää omia kysymyksiään. Eräs oppilas kysyi millä tavoin Suomessa ehkäistään väkivallan tekoja koulussa. Ministeri muistutti ennaltaehkäisevän työn tärkeydestä ja totesi, että tämä työ on tuottanut hyvää tulosta. Jos joillain oppilailla menee huonosti, pyritään auttamaan heitä parhaan mukaan.