Presidenttiehdokas Pekka Haavisto vieraili maanantaina 6. marraskuuta YT-linjan järjestämässä tilaisuudessa ja vastasi presidentti-instituutiota, kansainvälistä politiikkaa ja omaa elämänhistoriaansa käsitelleisiin kysymyksiin. Äänestysikäiset abit ja YT-linjalaiset kuuntelivat tarkkaavaisesti, kun YT-linjan opiskelijat Veera ja Joona sekä historian & yhteiskuntaopin opettaja Antero Tarkki haastoivat Haavistoa.
Presidenttiehdokas kertoi saaneensa kipinän politiikkaan kouluvuosiensa aktiivisen ja monipuolisen kerhotoiminnan ansiosta. Poliittisia esikuvia hän nimesi kolme: YK:n entisen pääsihteerin Kofi Annanin, joka sai asioita tapahtumaan suurvaltojen vastustuksesta huolimatta; Elisabeth Rehnin ja Paavo Lipposen, jonka ensimmäisessä hallituksessa Haavisto toimi ympäristöministerinä. Lipponen piti oman puolueensa ministereitä aisoissa tukeakseen hallituksen muita ministereitä, ja tämä oli Haavistolle opettavainen kokemus.
Yhtenä suurimmista saavutuksistaan poliitikkona Haavisto mainitsi Natura-alueiden suojelun läpiviennin, minkä seurauksena reilu 10 % Suomen luonnosta suojeltiin. Tämä tapahtui Haaviston ollessa Euroopan ensimmäinen vihreä ministeri.
Arvojohtajuudesta puhuttaessa Haavisto korosti haluavansa olla rakentamassa dialogin ja vuorovaikutuksen Suomea.
Kiitos kiinnostavasta tilaisuudesta YT-linjalle ja Pekka Haavistolle!
Pekka Haavisto vieraili Kulosaaren yhteiskoulussa.
Pekka Haavisto vastasi YT-linjan opiskelijoiden kysymyksiin.