Lukutuvassa torstaina 25.4. klo 18-19 Liisamaija Hautsalo ja Sari Karttunen: Osallistava ooppera – suomalaisten kantaesitysten yleisön osallisuutta ja yhteisöllisyyttä edistävät piirteet

Jouni Sjöblom: Kustaan sota (Kuva: Hanne Vainikka)

Oopperan ei ole yleisesti ajateltu olevan osallistavaa, yhteisöllistä tai tasa-arvoa lisäävää. Suomalaisesta 2000-luvun oopperasta on kuitenkin löydettävissä piirteitä, jotka haastavat perinteisiä käsityksiä taidemuodon elitismistä. Alustuksessa esitellään käytäntöjä, kuten paikallisoopperaa ja lastenoopperaa, jotka tekevät suomalaisesta oopperasta osallistavaa, lähestyttävää ja monimuotoista.

Hautsalo ja Karttunen ovat mukana ARTSEQUAL-hankkeessa (2015-2021), jossa tutkitaan taiteen mahdollisuuksia edistää tasa-arvoa yhteiskunnassa. Hanketta koordinoi Taideyliopisto, ja rahoitusta se saa Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvostolta.

Tervetuloa Lukutupaan, myös lukemaan ja lainaamaan!

Lukutupa on kulosaarelaisten kirjasto ja kohtauspaikka, joka sijaitsee Kulosaaren yhteiskoulun kirjastosiivessä. Lukutupaan pääsee autolla tai jalan Kulosaaren ostarilta Svinhufvudinkujaa pitkin (ei portaita) tai urheilukentän suunnasta Ståhlberginkujaa käyttäen (koulun Itäväylän puoleisia portaita ylös).

Kulosaarelaiset ry – Brändöborna rf