Jaakko Ihamuotila vierailee Lukutuvassa torstaina 13.9. aiheenaan Millenium palkinto. Läpi käydään niin palkinnon historiaa kuin kriteereitäkin sen saamiselle.

Millennium-teknologiapalkinto
Millennium-teknologiapalkinto on suomalainen kunnianosoitus ihmisten elämänlaatua parantaville innovaatioille. Palkinto on arvoltaan miljoona euroa ja se jaetaan joka toinen vuosi. (Tekniikan Akatemia TAF)

Jaakko Ihamuotila
Jaakko on kulosaarelainen vuorineuvos, jonka moni yhdistää Valmetiin, Nesteeseen ja Fortumiin. Hän oli Suomen Teknologiasäätiön (nyk. Tekniikan Akatemian) hallituksen puheenjohtaja, kun Millennium-palkintoa kehiteltiin.

Lukutupa
Lukutupa on kulosaarelaisten kirjasto ja kohtauspaikka, joka sijaitsee Kulosaaren yhteiskoulun kirjastosiivessä. Lukutupaan pääsee autolla tai jalan Kulosaaren ostarilta Svinhufvudinkujaa pitkin (ei portaita) tai urheilukentän suunnasta Ståhlberginkujaa käyttäen (koulun Itäväylän puoleisia portaita ylös).

Kulosaarelaiset ry – Brändöborna rf toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleiksi

Syksyn muut teemaillat Lukutuvassa:

  • Torstai 4.10. klo 18-19 kirja-alan asiantuntija, KSYK:n entinen oppilas Leena MajanderMitä Minna tekisi? – Minna Canth 175 vuotta
  • Torstai 25.10. klo 18-19 Suomen pankin tutkimuspäällikkö, kulosaarelainen Esa JokivuolleMikä ihmeen pankkiunioni?
  • Torstai marraskuussa (15. tai 22.11.) kulosaarelainen ”monitoimija” Antti Aarnio-Wihuri aiheenaan autourheilu. Aika täsmentyy myöhemmin.