Turkan kovan koulun käynyt näyttelijä Katja Kiuru kertoo urastaan ja kirjoittamastaan kirjasta Palasina ja kokonaisena – Ihminen näyttämöllä sekä lapsuutensa ja nuoruutensa Kulosaaresta torstaina 10.10. klo 18-19 Lukutuvassa.

Moni muistaa Katja Kiurun 1990-luvulla pyörineestä tv-sarjasta Ruusun aika. Tuolloin 25-vuotiaalla Katjalla oli jo takanaan kahden vuoden kiinnitys Tampereen Työväenteatterissa ja edessä seikkailuja maailmalla.

Katja kouluttautui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulussa Jouko Turkan rehtori-kaudella. Hän syvensi opintojaan sen jälkeen laajasti esim. Lontoossa ja Havannassa. Katja opiskeli nuoruudessaan myös luovaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Kirjassaan Palasina ja kokonaisena. Ihminen näyttämöllä hän käy läpi oppejaan eri näyttelijäntyön opettajiensa ja ohjaajien kanssa. ”Lisäksi”, Katja kertoo, ”halusin valottaa holistista eli kokonaisvaltaista ihmiskuvaani myös toisen ammattini kehopsykoterapian näkökulmasta, ja selventää meditaation harjoittamista, joka pari vuosikymmentä sitten miellettiin täällä lähinnä huuhaaksi.”

Katja on syntyperäinen kulosaarelainen ja ”vastoin kaikkia oletuksia” asettunut saarelle takaisin. ”Olosuhteiden pakosta”, Katja naurahtaa, ja alkaa saman tien ylistää kaikkialla Kulosaaressa meitä ympäröivän luonnon läsnäoloa. Kirjassaan Katja kertoo Kulosaaresta sellaisena kuin sen 60- ja 70-luvuilla näki ja koki. ”Kustantaja vaati kirjaan tarinaani, ja kun aloin kirjoittaa lapsuusmuistoista, ei niistä meinannut tulla loppua, muutama mehukas jäi painamatta… onneksi menneisyyden Kulosaarta on dokumentoitu muuallakin!” (Kirja on myynnissä tilaisuudessa.)

Tervetuloa to ja ti klo 16 19 Lukutupaan, myös lukemaan ja lainaamaan!
Lukutupaan on esteetön käynti Kulosaaren ostarilta Svinhufvudinkujaa pitkin (käännös etuvasempaan metroasemalta tulevan polun kohdalla). Urheilukentän suunnasta koulun kirjastoon tullaan Ståhlberginkujaa käyttäen (koulun Itäväylän puoleisia portaita ylös).

Kulosaarelaiset ry – Brändöborna rf