Kulosaaren yhteiskoulu aloittaa Helsingin yliopiston EuroStorien (Eurooppalaisen oikeuden, identiteetin ja historian tutkimuksen huippuyksikkö) kanssa yhteistyön, joka tuo yhteiskuntatieteellisen yliopistotutkimuksen osaksi toisen asteen kouluopetusta. Hankkeessa toteutetaan sarja keskusteluja, jossa Suomen johtavat asiantuntijat puhuvat erilaisista yhteiskunnallisista aiheista lukiolaisille, osallistaen samalla opiskelijayleisöään. Keskustelujen tavoitteena on tuottaa materiaalia lukion opetussuunnitelma huomioiden ja samalla tuoda tieteellinen ajattelu toisen asteen koulutuksen kontekstiin, jotta sitä voidaan analysoida ja haastaa opiskelijoiden näkökulmasta.

Keskustelut alkavat 27.10.2021 klo 13.15 aiheella ’Demokratian kulmakivet: Ihmis- ja perusoikeudet sekä oikeusvaltio. Kulosaaren yhteiskoulun auditoriossa käytävässä keskustelussa ovat mukana Reetta Toivonen ja Juha Raitio (Helsingin yliopisto).

Keskustelua voi seurata myös Zoomissa:
https://helsinki.zoom.us/j/65215351294
Meeting ID: 652 1535 1294

Lukuvuoden 2021-2022 aikana tullaan toteuttamaan keskusteluja myös mm. teemoista: ’Perusoikeudet ja oikeusvaltio EU:ssa’, ’Velka ja velkaantuminen Euroopan maissa’ sekä ’Rikos ja rangaistus Euroopan historiassa’.

Lue aiheesta tehty tiedote osoitteessa: https://www2.helsinki.fi/fi/uutiset/talous-yhteiskunta/acasilas-eurostorie-tuo-huippututkijat-lukioon.