Hakeminen ulkomaisella todistuksella

Ulkomaisella todistuksella koko tutkintoa suorittamaan hakevien tulee hakea valtakunnallisen sähköisen yhteishaun kautta opintopolussa 21.2.-21.3.2023. Hakija tulee hakea yhteishaussa todistuksen vertailuvaikeuksien vuoksi harkinnanvaraisessa haussa. Hakujärjestelmä ohjaa hakijan automaattisesti harkinnanvaraiseen hakuun, kun hakija merkitsee pohjakoulutukseksi ulkomailla suoritetun tutkinnon.

Hakiessasi ulkomaisella todistuksella hakijan on hyvä huomioida, että Kulosaaren yhteiskoulun lukio noudattaa suomalaisen päivälukion opetussuunnitelmaa painottaen opetuksessa kaksikielisyyttä ja kansainvälisyyttä, luonnontieteitä sekä yhteiskunta-ja taloustieteitä. Emme siis tarjoa IB-koulutusta. Koulumme eri linjoilla opiskellaan sekä suomeksi että englanniksi ja opintojen lopussa suoritettavat ylioppilaskirjoitukset ovat suomeksi. Tämän takia vaadimme kaikilta meille valituilta opiskelijoilta vähintään auttavaa suomen kielentaitoa. 

Täytä yhteishakukaavake osoitteessa www.opintopolku.fi. Voit hakea enintään seitsemään hakukohteeseen, jotka ovat asetettava ensisijaisuusjärjestykseen. 

 Tee A4- sivun mittainen vapaamuotoinen hakemus. Voit käyttää alla olevia kysymyksiä apunasi.

  • Kuka olet ja missä olet opiskellut aiemmin?
  • Kerro omasta opintomenestyksestäsi.
  • Miksi haluat opiskella Suomessa ja Kulosaaren yhteiskoulussa?
  • Millainen englannin ja suomenkielen taito sinulla on?
  • Millaisia lukion jälkeisiä jatkosuunnitelmia sinulla on?
  • Missä aiot asua, jos pääset Kulosaaren yhteiskoulun lukioon? Muuttaako koko perheesi tänne vai oletko muuttamassa yksin?

Tallenna vapaamuotoinen hakemuksesi ja viimeinen tai viimeisimmät todistuksesi sekä mahdolliset muut valintaasi puoltavat dokumentit liitteinä Opintopolkuun 21.3.2023 mennessä.

Englanninkieliselle linjalle ja yleislinjalle haettaessa harkinnanvaraisen haun opiskelijavalinta tehdään hakijan Opintopolkuun tallentamien dokumenttien perusteella. Englanninkielisen peruskoulutuksen saaneen hakijan ei tarvitse osallistua englanninkielisen linjan pääsykokeeseen, mutta hänen tulee kyetä osoittamaan riittävä suomenkielen taito. Mikäli haet harkinnanvaraisessa haussa etkä ole käynyt peruskoulutusta englanniksi, sinun tulee osallistua englanninkielisen linjan pääsykokeeseen. Yhteiskunta- ja talouslinjalle sekä tiede-ja teknologialinjalle hakevan harkinnanvaraisen hakijan on aina osallistuttava pääsykokeeseen. 

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan to 15.6.2023 koulun nettisivuilla niiden hakijoiden osalta, jotka ovat antaneet luvan nimenjulkaisuun. Lisäksi valituille lähetään hyväksymiskirje sähköpostitse, jossa on yksityiskohtaiset ilmoittautumisohjeet sekä ohjeet ensimmäisen vuoden lukiovalintojen tekemiseen. Lisäksi järjestämme vapaaehtoisia etätapaamisia pe-ma 16.-19.6.2023, joissa uusilla opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua tutoreihin ja opinto-ohjaajiin sekä saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. 

Opiskelijan on otettava opiskelupaikka vastaan 29.6.2023 mennessä tai se peruuntuu. 

Lisätietoja opiskelusta ja hakuprosessista saat osoitteesta admissions@ksyk.fi tai apulaisrehtori Riitta Kaistolta, riitta.kaisto@ksyk.fi, puh. +358 400 808 351.