Yhteiskunta- ja talouslinja oli kutsuttuna paikalle, kun valtiovarainmisteriö esitteli Säätytalolla uuden visuaalisen palvelunsa tutkibudjettia.fi. Palvelun ajatuksena on havainnollistaa selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla valtion talousarvion rakennetta sekä tulojen ja menojen lähteitä ja kohteita.

Visualisointihanke toteutettiin uudenlaisella työmenetelmällä, jossa valtiovarainministeriö kehitti uutta sivustoa yhdessä digitaalisen suunnittelutoimisto Great Apesin, Aalto-yliopiston sekä kohderyhmien kanssa. KSYK Yt-linja edusti niin pedagogista näkökulmaa talouslukujen ja käsitteiden esittämiseen kuin opiskelijoiden näkemyksiä selkeästä palvelusta. Opiskelijoista mukana olivat Fanny Martikainen, Kia Neuvonen, Floora Kukorelli, Sandra Nord. Leo Jussila sekä René Eerola. Elmo Eklund, Saga Myllymäki ja Nestori Lautanala antoivat taustatukea.

Julkistamistilaisuudessa valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen kiitteli kaikkien osallistujien panosta kehitystyössä ja tiivisti hankkeen osuvasti: ”Parempaa tietoa, parempaa keskustelua, parempaa talouspolitiikkaa”. Projekti oli varmasti yksi Yt-linja hienoimmista hankkeista tähän mennessä. Kiitämme luottamuksesta ja yhteistyöstä erityisesti Great Apesin Valtteri Santalaa, valtiovarainmisteriön neuvottelevia virkamiehiä Johanna von Knorringia ja Tiia Jalosta sekä Aalto-yliopiston erikoisasiantuntija Yrjö Tuunasta. Kannustamme kaikkia tutkimaan budjettia ja ottamaan valtiontalouden ja julkisen talouden luvut haltuun!