Yhteiskunnallisen vaikuttamisen opintojakson (YH6) opiskelijat saivat kevään aikana kuulla useita asiantuntijoita jakson vierailukäynneillä. Toukokuun alussa työ- ja elinkeinoministeriön viestintäjohtaja Matti Hirvola tarjoili tiiviin paketin tehokkaasta vaikuttamista viestinnässä ja lobbaamisessa. Hän kertoi omista käytännön kokemuksistaan ”politrukkina” eli politiikan ammattilaisena.

Opintojakso kävi tutustumassa myös Kauppakamarin toimintaan. Saimme kuulla, kun lakiasiainjohtaja Marko Silenin esitteli etujärjestön tavoitteita, roolia elinkeinoelämän etujen edistäjänä ja toimintatapoja. Vierailuun kuului myös katsaus hallitusneuvotteluihin ja Kauppakamarin hallitusneuvottelijoille lähettämiin terveisiin.

YH6:n ja TT-linjan ohjelmoinnin opiskelijat pääsivät tutustumaan myös tekoälyn hyödyntämiseen, kun Aalto-yliopiston verkostotutkija Ali Salloum esitteli tekoälyn avulla toteutettuja poliittisen polarisaation tutkimusmalleja. Hän kertoi, että algoritmien avulla voidaan esimerkiksi tutkia Twitter-keskustelun polarisaatiota.

YT-linjan kevään viimeinen kenttävierailu suuntautui SAK:n liittotalolle, jossa projektisihteeri Juha Häkkinen esitteli ammattiliittojen toimintaa ja tavoitteita sekä järjestön organisatorista luonnetta. Tavoitteena oli avartaa näkemystä ammattiyhdistysliikkeestä kuulemalla suoraan liiton edustajalta, mistä työehtojen valvonnassa ja etujen ajamisessa on kysymys.

Lisäksi YT-linjan alumni Lauri Lindén saapui kertomaan kokemuksistaan eduskuntavaalikampanjasta ja tehokkaasta sosiaalisen median käytöstä poliittisessa viestinnässä. Tarjolla oli opettavainen sessio eduskuntavaalikampanjan vaativuudesta ja profiloitumisesta Twitterissä ja Tik-Tokissa. Politiikan tekeminen sosiaalisessa mediassa on taitolaji ja siitä Laurilla oli paljon sanottavaa. Kiitos Laurille mainiosta sessiosta!

Kiitos kaikille vierailujemme järjestäjille ja isännille kiinnostavista ja opettavaisista vierailuista!