Neljäs presidenttiehdokas Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn saapu vieraaksemme ja Yhteiskunta- ja talouslinjan ehdokastenttiin 17. tammikuuta. Rehniä haastattelivat YT-linjan opiskelijat Veera Vähäsarja ja Joona Jokiniemi sekä YT-linjan vetäjä Ville Kohvakka.

Lukeva, liikunnallinen ja kansainvälinen olivat kolme määrettä, joilla Rehn luonnehti itseään.
Mikkelistä kotoisin oleva yrittäjän ja opettajan lapsi kertoi kiinnostuksensa yhteiskunnallisiin asioihin virinneen valveutuneessa lapsuudenkodissa.
“Vaikuttaa voi, kun on näkemyksiä ja sanottavaa”, Rehn kiteytti kokemuksensa eurooppalaisissa päättävissä elimissä.

itseään inspiroineita poliittisia henkilöitä Rehn nimesi useita: K. J. Ståhlbergin, Nelson Mandelan, J. K. Paasikiven. Edelleen hän mainitsi Urho Kekkosen, joka toteutti Suomen länsiorientaatiota hakemalla liikkumavaraa idästä ja Mauno Koiviston, jonka aikana Suomi haki EU:n jäsenyyttä. Martti Ahtisaari oli merkittävä rauhanneuvottelija, joka presidenttinä vahvisti edelleen Suomen suuntautumista läntiseen maailmaan. Presidentti Niinistö on jatkanut samalla linjalla.
“Presidentin pitää ottaa kantaa. En voisi katsoa sivusta, kun Suomen talous luisuu. Presidentin pitää olla myös kestävän talouden puolestapuhuja”, Rehn vastasi opiskelijoillemme Atriumissa.

Kiitos Olli Rehnille vierailusta ja valistuneista näkemyksistä sekä ehdokasta haastatelleille YT-linjan opiskelijoille!

YT-linjan vetäjä Ville Kohvakka, presidenttiehdokas Olli Rehn ja opiskelija Veera Vähäsarja.