MIksi YT-Linja? Mikä on parasta? Opiskelijat kertovat

“Valmistuin YT-linjalta ja opiskelen nykyään Helsingin oikeustieteellisessä ensimmäistä vuotta. Eniten pidin linjalla siitä, että pääsin näkemään maailmaa myös koulun ulkopuolella ja tutustumaan paikkoihin joissa voisin kuvitella työskenteleväni tulevaisuudessa. Tämä auttoi minua oman alan valinnassa sekä antoi rutkasti motivaatiota haastavia pääsykokeita varten. Linjalle kuuluvat syventävät lakitiedon kurssit antoivat minulle myös hyödyllisen yleiskuvan oikeusjärjestelmästämme.”

Floora Kukorelli

“KSYKin Yhteiskunta- ja talouslinjalla parasta oli ehdottomasta lukuisat ekskursiot, vierasluennoitsijat sekä suuri määrä laadukkaita valinnaisia kursseja! Etenkin kaksi ensimmäistä näistä herätti itsessäni mielenkiinnon taloutta ja maailmanpolitiikkaa kohtaan jo heti ensimmäisenä luokiovuotena. Näiden lisäksi olen kiitollinen linjan ammattitaitoisia ja motivoituneita opettajia kohtaan, jotka osasivat opettaa usein vaikeitakin aiheita ja haastoivat meidät opiskelijat kyseenalaistamaan näkemyksemme maailman menosta.

Mainittavan arvoista on myös YT-linjan tiivis ja upea yhteishenki! Samanhenkisten ja motivoituneiden luokkakavereiden kanssa opiskelu oli helppoa ja luontevaa, mikä näkyi muun muassa linjalaisten menestyksessä ylioppilaskirjoituksissa. Tämän lisäksi aktiivisten nuorten kanssa työskentely paransi sosiaalisia taitoja, kehitti argumentointia ja toi rutkasti elinikäisiä suhteita elämääni!

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen hain onnistuneesti opiskelemaan Svenska Handelshögskolaniin – kavereiden kesken Hankenille – Helsinkiin. Pääsykoekevään aikana minulle konkretisoitui ensimmäisen kerran YT-linjalta saamani hyöty ja opit. Oli mukavaa huomata, että suurin osa taloustieteen ja rahoituksen termeistä oli jo ennestään tuttuja, mikä helpotti kirjojen kokonaiskuvan ymmärtämistä ja paransi pisteitäni pääsykokeessa. Ilman YT-linjan tarjoamia lisäopintoja, tämä ei olisi ollut mahdollista!

Kaiken kaikkiaan minulla on pelkkää hyvää sanottavaa KSYKin yhteiskunta- ja talouslinjasta. Olen varma, että yliopisto-opintojen edetessä YT-linjan tarjoamien lisäopintojen hyöty tulee konkretisoitumaan entistäkin enemmän!”  😊

Taneli Immonen

 

“Valmistumiseni jälkeen aloitin heti siviilipalveluksen suorittamisen. Hain ja sain paikan Ulkopoliittisesta instituutista, jossa työni oli olla mukana järjestämässä instituutin yli sataa vuotuista tapahtumaa. Onnistuneen palveluksen päätteeksi instituutti päätti palkata minut avustajaksi. Tämän lisäksi olen viimeisen vuoden aikana matkustellut ympäri Eurooppaa, EU-komission Radicalization Awarness Networkin nuorena suurlähettiläänä ja työryhmän vetäjänä. Kuukauden päästä olen esimerkiksi menossa Roomaan ja Madridiin puhumaan nuorten väkivaltaisesta radikalisoitumisesta.

Tulevaisuudessa suunnitelmana on aloittaa maailmanpolitiikan opinnot Britanniassa. Tämän lisäksi haluan jatkaa työntekoa nykyisessä EU-toimessani, jota voin tehdä osa-aikaisesti kaiken muun rinnalla. Kirjoittelen myös artikkeleita pariin eri julkaisuun vapaa-ajallani.

Valitsin YT-linjan, koska olin jo pitkään ollut yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut ja halusin opiskeluympäristöön, jossa voisin todella paneutua intohimoihini. Parasta YT-linjalla oli motivoiva ilmapiiri, jonka loivat ahkerat, uteliaat ja yhteiskunnallisesti aktiiviset kanssaopiskelijat. Linjan laajennettu kurssivalikoima takasi myös erinomaiset valmiudet YO-kirjoituksiin, joista tulikin erinomaiset arvosanat. Linjalla kartuttamani osaaminen antoi itsevarmuutta siitä, että olen kykeneväinen pyrkimään mihin tahansa opiskelupaikkaan Suomessa tai ulkomailla.”

Matias Salo

“Kulosaaren yhteiskoulun YT-linja antoi minulle paljon. Tärkeimpänä pidän kokemusta yritysvierailuilta. Nykyään yliopistoelämässä kohtaan mielelläni ja luottavaisin mielin yritysten edustajia, osallistun tapahtumien järjestämiseen ja uskallan lähteä mukaan erilaisiin tilaisuuksiin. YT-linjalla sain ensimmäiset kokemukseni yritysyhteistyön kehittämisestä, esittelytilaisuuksista ja keskustelusta tai ”minglaamisesta” virallisemmassa ympäristössä.

Tietenkin arvostan myös tietoutta ja laajaa yleissivistystä minkä sain linjalla opiskellessani. Vaikka opintoni ovat nykyään pääasiassa teknisiä, koen tärkeäksi ymmärtää mitä ympärillämme tapahtuu ja miksi, sekä miten asioihin voi vaikuttaa.”

Kia Neuvonen