Vaasan Oy:n vastuullisuusjohtaja Anna-Leena Teppo piti 14. syyskuuta aamunavauksen koulumme 8. ja 9. luokille. Hän kertoi leipomoalan yrityksen vastuullisuustyöstä sekä haastoi oppilaamme minimoimaan arjen ruokahävikkiä ja suosimaan täysjyväviljaa. Näillä teoilla jokainen voi sekä vähentää ympäristökuormitusta että lisätä omaa hyvinvointia.
Aamunavaus sisälsi myös tiukkaa faktaa ruoantuotannon ympäristövaikutuksista:
Globaali ruoantuotantokoneisto synnyttää kolmanneksen maailman kasvihuonepäästöistä ja käyttää 70% maailman makeasta vedestä, maatalous aiheuttaa uhkaa 85 prosentille uhanalaisista kasvi- ja eläinlajeista. Samaan aikaan kolmannes tuotetusta ruoasta päätyy jätteeksi.
Kiitos kiinnostavasta aamunavauksesta Anna Leena-Tepolle!