Kulosaaren yhteiskoulun tiede- ja teknologialinjan MyTech-päivä järjestettiin 27.4. Kyseessä on Teknologiateollisuuden tarjoama konsepti, jossa teknologian merkityksellisyyttä nykymaailmassa havainnollistetaan järjestämällä vierailu teknologia-alan yritykseen. Tämän kevään MyTech-vierailulla parisenkymmentä kemiasta innostunutta TT-linjalaista vieraili Thermo Fisher Scientificin Vantaan tehtaalla.

Thermo Fisher Scientific on amerikkalainen laboratorioinstrumentteja, laboratorioiden kemikaaleja, -kulutustarvikkeita ja -ohjelmistopalveluja valmistava yritys. Tiedealalla kyseessä on todellinen jättiläinen: liikevaihtoa yli 40 miljardia dollaria, kaiken kaikkiaan yli 125 000 työntekijää, joista Suomessakin lähemmäs tuhat! Vierailun aluksi saimmekin kuulla firman toiminnasta ja esimerkiksi siitä, minne päin maailmaa Vantaalla valmistettua tavaraa lähtee menemään. Yhtenä esimerkkinä tästä oli automaattipipetit, joita on saatu lahjoituksena A-puolen uusiin kemian laboratorioihin ja joita käytetään esim. TT-linjan rikosteknisen tutkimuksen opintojaksolla 😊

Esittelyn (ja vappumunkkien!) jälkeen vuorossa oli tutustuminen yrityksen tuotantolinjoihin. Tässä näkyi hyvin jättimäisen yrityksen taustaresurssit: kaikki on suunniteltu viimeisen päälle fiksusti, jolloin herkkien laitteiden valmistaminen onnistuu sujuvasti ja kaikkia turvallisuusstandardeja noudattaen. Samalla muutama linjaston henkilö kertoi TT-linjalaisille työstään, ja olikin mukavaa nähdä, miten monipuolisia ja erilaisilla koulutustaustoilla mahdollisia työtehtäviä yrityksessä löytyi.

Kiitos Thermo Fisher Scientificille ja Teknologiateollisuudelle erittäin onnistuneesta teemapäivästä!

#mytechohjelma