KSYK:n tiede- ja teknologialinja on aloittanut yhteistyön Thermo Fisher Scientific -yrityksen kanssa! Thermo Fisher Scientific on amerikkalainen laboratorioinstrumentteja, laboratorioiden kemikaaleja, -kulutustarvikkeita ja -ohjelmistopalveluja toimittava jättiyritys, joka kuuluu 39 miljardin dollarin liikevaihdollaan Fortune-lehden kuuluisaan top 500 yritysten listaan. Thermo Fisher Scientificillä on Suomen toimipisteet Vantaalla ja Joensuussa, ja yritys työllisti Suomessakin vuonna 2021 yli 1000 henkeä – ja kiitos esimerkiksi laboratoriotestaamiseen tarvittavien materiaalien valmistamisen, kasvua on riittänyt siitäkin eteenpäin.

Sekä Thermo Fisher Scientificin että TT-linjan yksi tärkeimmistä tehtävistä koulumaailmassa on kannustaa nuoria kiinnostumaan luonnontieteistä ja hakeutumaan STEM-alan jatko-opintoihin. Keskiviikkona 16.3. Thermo Fisher Scientificin Technical Support Supervisor Niko Ekholm kävikin vierailemassa koulullamme, ja tuliaisena KSYK:iin lahjoitettiin aimo kasa Thermon Joensuun tehtaalla valmistettuja maailmanluokan Finnpipette -automaattipipettejä. Kemian opettajat olivat lahjoituksesta erityisen innoissaan: ovathan automaattipipetit erittäin käyttökelpoisia tarkkuutta vaativiin kemian töihin, ja niitä päästään harvemmin käyttämään jo lukiovaiheessa!

Pipetit tulevat olemaan osa KSYK:n laajennusrakennuksen kemian luokkien varustusta, vaikka tokihan niitä käytettiin jo heti seuraavana päivänä TT-linjan lääkeaineanalytiikan kurssilla aspiriinin puhtautta spektrofotometrillä tutkittaessa 😊 Kiitos Thermolle ja Nikolle lahjoituksesta, jatkamme yhteistyötä myös tulevaisuudessa!