Kulosaaren yhteiskoulun opiskelijat Ronja Väänänen, Veronika Mielck, Eetu Heinonen ja Liibaan Dable, osallistuivat ensimmäiseen Suomessa pidettyyn kaksipäiväiseen National MEP-tapahtumaan 3.- 4.3.2016. National MEP on Euroopan parlamenttia simuloiva tapahtuma, jossa opiskelijat jaetaan komiteoihin, joissa ratkaistaan komitealle annettuja ongelmia liittyen Euroopan unioniin.

Ensimmäisenä päivänä lähdimme pohtimaan komiteassamme, tarvitseeko EU yhteistä armeijaa, kun otetaan huomioon nykyinen tilanne ympäri maailman. Pohdinnoissa tuli esille todella hyviä näkökulmia ja mielipiteitä liittyen aiheeseen. Sen jälkeen listasimme armeijan hyvät ja huonot puolet, ja tulimme siihen päätelmään, että armeijaa ei kannata luoda. Täten aloimme keksiä korvaavia toimenpiteitä, joilla EU:n turvallisuus taattaisiin.

Tapahtuman toinen päivä oli varsinainen istuntopäivä Espoon valtuustotalolla, jolloin pääsimme väittelemään ratkaisuista ja lopulta äänestämään niistä. Päivän avasi Kauniaisten pormestari hienolla puheellaan, jonka jälkeen alkoi itse istunto. Jokainen komitea esitteli aluksi ratkaisunsa heille annettuihin ongelmiin, jonka jälkeen pidettiin komitean avauspuhe. Puheen jälkeen otettiin vastaan kysymyksiä. Sitten alkoi varsinainen väittely ratkaisuista joille esitettiin vastapuheita, ja yksi ratkaisupakettia puolustava puhe. Tämän jälkeen oli aika äänestää ratkaisupaketin puolesta tai vastaan.

Tapahtuma oli todella mielenkiintoinen ja toi hyvin esille monia näkökulmia, ei pelkästään komiteamme aiheeseen, mutta myös muihin teemoihin, joita tapahtumassa käytiin läpi.

Kiitämme National MEP 2016-järjestäjiä todella paljon tästä mahtavasta tapahtumasta sekä mahdollisuudesta osallistua siihen!