Lukuvuosi 2022-2023 alkaa maanantaina 15.8.2022. Peruskoulun oppilaat ja lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat aloittavat klo 9.00. Muut lukiolaiset aloittavat klo 10.30. Valtaosa abiturienteista osallistui toki jo 8. – 9.8. syksyn ylioppilaskokeisiin valmentaviin intensiivipäiviin.

Koulumme on kasvanut viime lukuvuodesta. Uusia 7. luokkalaisia aloittaa lähes 200 ja lukiolaisia lähes 180. Kokonaisuudessaan peruskoulun oppilaita on lukuvuoden alussa n. 500 ja lukion opiskelijoita hieman yli 500. Työntekijöitä koululla on 100, joista n. 10 aloittaa uusina.

Alkava lukuvuosi pitää sisällään suuren muutoksen, kun koulurakennuksen suuri laajennus otetaan käyttöön syksyllä. Alun perin lukuvuoden alkuun ajoitettu valmistuminen on valitettavasti siirtynyt muutamalla viikolla. Uudet opiskelutilat sisältävä osa laajennusta valmistuu uuden aikataulun mukaisesti 30.9. ja liikuntatilat 31.10.2022.

Laajennusrakentaminen aiheuttaa työmaaliikennettä erityisesti koulun takapihan puolella. Varmistaaksemme turvallisen kulkemisen, kiinnittäkää huomionne liikkumiseen koulun lähettyvillä, pitäkää puhelimet taskuissa ja kuulokkeet pois korvilta. Työkoneista voi olla huono näkyvyys, joten antakaa niille tilaa.

Ennen laajennuksen käyttöönottoa koulu joutuu käyttämään ensimmäisen jakson ajan liikuntasaleja muiden aineiden opetukseen. Liikuntatunnit pidetään siksi ulkona, koulun kuntosalilla tai ulkopuolisissa liikuntatiloissa.

Kesän aikana koululla on tehty mittavat muutostyöt, joilla on valmistauduttu oppilasmäärän kasvuun. Koulun keittiö on laajennettu ja varustettu uudelleen, ja astianpalautus on siirtynyt ruokasalin toiseen päähän. Laajennuksen valmistumisen jälkeen syysloman aikana myös ruokasalia tullaan laajentamaan poistamalla nykyinen tilan läpi kulkeva käytävä ja liittämällä uusia tiloja osaksi ruokasalia. Lisäksi luokka U21 on muutettu toiseksi kotitalousluokaksi. Lukio lounge pystytetään ensimmäisten viikkojen ajaksi sisäpihalle.

Laajennusrakentaminen on tehnyt koulun pihat ja kulkuväylät normaalia ahtaammiksi. Jos oppilaita kuljetetaan kouluun, jätetään heidät Ståhlbergintien tai Svinhufvudintien varteen, tai Itäväylän bussipysäkeille. Saattoliikenne ei mahdu koulun pihoille johtaville kujille turvallisesti kävelijöiden ja työmaaliikenteen lisäksi.

Kaksi ja puoli vuotta jatkuneessa koronapandemiassa ennustetaan jälleen kasvavia tartuntalukuja syksyllä. Toivomme kuitenkin, että koulun toiminta jatkuu mahdollisimman normaalina, sairastumiset aiheuttavat mahdollisimman lieviä oireita ja kouluun voidaan palata nopeasti. Kasvomaskien käyttöä voidaan jatkaa oman harkinnan mukaisesti ja maskeja on saatavana koululla.

Uusi johtokunta aloittaa lukuvuoden alussa kolmivuotisen kautensa. Johtokunnan jäseniä ovat vanhemmista Elina Seppälä (puheenjohtaja), Jussi Tapio, Iina Berden, Asta Raami, Maarit Tarkiainen, Anna-Stiina Henttinen, Lotta Kopra, Virpi Lappeteläinen, Pipsa Lotta Marjamäki ja Hanne Nystedt, sekä henkilöstöstä Sirpa Vartia, Jaana Junnonen ja Meri Miettinen. Oppilaat ja opiskelijat nimeävät edustajansa vuosittain. Lisäksi johtokunnan työhön osallistuvat johtava rehtori sekä kouluasterehtorit.

Aurinkoisia viimeisiä lomapäiviä kaikille! Nähdään pian koululla!

Lauri Halla