Maarit Verronen saapuu vieraaksi Lukutuvan teemailtaan keskiviikkona 6.3. klo 18.30-19.30. Maarit Verronen (s. 1965) on helsinkiläinen kirjailija, entinen tähtitieteilijä, jonka tuotanto käsittää romaaneja, novellikokoelmia, tietokirjoja ja kuunnelmia. Maaritilta on ilmestynyt kymmenen romaania, viimeksi Hiljaiset joet v. 2018, useita novellikokoelmia, tietokirjoista esim. Sulhanen, Lapinniemen viimeinen saari v. 2014 ja nyt viimeiseksi Varjosaari – piilossa keskellä Helsinkiä. Maarit on ollut kaksi kertaa ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. Vuonna 2018 hän sai Kirjallisuuden valtionpalkinnon. Siis ei mikä tahansa kirjoittaja!

Varjosaari taas on saari piilossa keskellä Helsinkiä. Meistä kulosaarelaisista useimmat ovat nähneet sen montakin kertaa, mutta harva on siellä käynyt. Moni on miettinyt, mitä siellä on. Maarit on ottanut asiasta selvää ja kirjoittanut. Nyt hän tulee kertomaan meille. Kirjan kuvittaja Laura Salama tulee mukaan. Kirjan voi ostaa tilaisuudesta ja kuvanäyttely jää Yhteiskoululle 7. – 29.3.

Tervetuloa ti ja to klo 16 – 19 Lukutupaan, myös lukemaan ja lainaamaan! Lukutupaan on esteetön käynti Kulosaaren ostarilta Svinhufvudinkujaa pitkin (käännös etuvasempaan metroasemalta tulevan polun kohdalla). Urheilukentän
suunnasta koulun kirjastoon tullaan Ståhlberginkujaa käyttäen (koulun Itäväylän puoleisia portaita ylös).

Kulosaarelaiset ry – Brändöborna rf