TT-linjan opintojaksotarjontaa päivitetään tarjoamalla yhä monipuolisempia opintojaksoja! Tarjontaa ollaan mietitty yhdessä opettajien ja opiskelijoiden kanssa, ja lukuvuodesta 2022-2023 eteenpäin linjalle on tulossa seuraavia opintojaksoja. Lisäksi koulun ulkopuolella tarjottavista opintojaksoista mainittakoon Turun yliopiston kanssa pidettävä yhteistyöprojekti “Fysiologian ja anatomian opinnot”, joka sopii erinomaisesti lääkiksestä kiinnostuneille 🙂

lbi10 Ihminen ja genetiikka (2op)

Oletko kiinnostunut ihmisen biologiasta? Entä haluaisitko tietää lisää perinnöllisyydestä ja geenitekniikan mahdollisuuksista? Tämä opintojakso johdattelee sinut näihin aiheisiin erilaisten käytännön töiden ja tutkimusten avulla. Mahdollisuuksien mukaan tehdään myös vierailuja. Opintojakso täydentää hyvin lukion biologian syventäviä opintojaksoja ja valmistaa alan jatko-opintoja varten.

lmaa16 Matematiikkaharrastajat (2 op)

Haluaisitko tutustua matematiikan lukio-opintojen ulkopuolelle jääviin osa-alueisiin kuten peliteoriaan? Kiinnostaako matematiikan yhteys teknologiaan ja ohjelmointiin? Oletko harkinnut osallistumasta erilaisiin matematiikkakilpailuihin? Vai haluatko vain kuulla viikon parhaimmat matikkameemit? Tällä opintojaksolla kokoonnutaan kerran viikossa mm. pohtimaan edellämainittuja asioita sekä kuulemaan matematiikan ammattilaisten mielenkiintoisia vierailevia luentoja. Opintojakso toteutetaan kerhomaisesti, joten tervetuloa mukaan kaikki matematiikasta kiinnostuneet!

lssc01 Kohti tekniikan opintoja (2 op)

Kohti tekniikan opintoja alan ammattilaisten kanssa! Opintojaksolla tekniikan alan ammattilaiset esittävät haasteita, joihin lukiolaiset vastaavat ryhmissä tehtävinä tutkimustöinä – luovuus, ongelmanratkaisu ja teknologian käyttö ovat valttia. Opintojakson lopussa ammattilaiset arvioivat tehdyt tutkimukset ja antavat rakentavaa palautetta.

lps09 Teknillinen psykologia (2 op)

Teknologia on ihmisen tekoa, mutta samalla teknologia muuttaa ihmistä. Tämä näkyy esimerkiksi siinä miten liikumme, pukeudumme, syömme, vuorovaikutamme, hankimme tietoa, opimme, vietämme vapaa-aikaa ja teemme työtä. Vastuullinen teknologioiden kehittäminen edellyttää yhä syvällisempää ymmärrystä ihmisen toiminnan, ajattelun, motivaation, tiedonkäsittelyn ja tunteiden luonteesta. Opintojakson tavoitteena on tutustua teknillisen psykologian tutkimus- ja sovelluskohteisiin. Opintojaksolla syvennellään hermoston, kognition ja sosiaalisen vuorovaikutuksen psykologisia perusteita.Suoritusmerkintä.