Keskiviikkona 21.10. koulumme Studia Generalia -luentosarjassa vieraaksemme saapui avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja. Luennon aiheena oli osuvasti tulevaisuus.

Päivittäinen uutisvirtamme on täynnä negatiivisia uutisia maailmalta ja kotimaasta. Asenteemme tulevaisuutta kohtaan on huolestunut. Erään kyselyn vastaajista jopa 95% luuli maailman menevän huonompaan suuntaan. Valtaojan mukaan todelliset vaurastumista, köyhyyttä ja sotia mittaavat tutkimukset kertovat kuitenkin aivan päinvastaista. Olemme hurjaa vauhtia matkalla kohti vauraampaa maailmaa.

Nykypäivän ongelmat, kuten Kreikan talouskriisi ja Syyrian sisällissota ovat todellisia, mutta tällaiset uutiset Valtaoja kehottaa näkemään suuremmassa perspektiivissä. Nykypäivän katastrofit ovat melko harvinaisia jos katsotaan ajassa vuosikymmeniä taaksepäin. Maapallon tulevaisuus tulee olemaan haastava, mutta siitä huolimatta se näyttää varsin valoisalta. Valtaoja painottaa etenkin tieteen, teknologian, sekä järkevän ja eettisen politiikan merkitystä. Hän korostaa myös yhteisöllisyyttä esityksessään.

Kulosaaren yhteiskoulu kiittää Esko Valtaojaa mielenkiintoisesta luennosta.