Mikä yhteiskunta- ja talouslinja?

Kulosaaren yhteiskoulun YT-linja tarjoaa yhteiskunnallisista opinnoista kiinnostuneille väylän oman tulevaisuutensa rakentamiselle. Haluamme tarjota mahdollisuuden opiskella kohti kaupallisia, oikeustieteellisiä ja yhteiskuntatieteellisiä jatko-opintoja. Linjalla voi opiskella myös puhtaasta mielenkiinnosta esimerkiksi yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja suuntautua jatkossa mille tahansa alalle. Suurin hyöty linjan suorittamisesta on niille opiskelijoille, joita edellä mainittujen alojen jatko-opinnot kiinnostavat.

Opiskelu Kulosaaren yhteiskoulussa on kaksikielistä. Yhteiskunta-ja talouslinjalla pakolliset opinnot ovat suomenkielisiä. Valtakunnalliset ja koulukohtaiset syventävät kurssit tarjotaan linjan opiskelijoille englantirikasteisina. Ylioppilastutkintoon valmistavat abikurssit tarjotaan aina suomeksi. Lue lisää KSYK:n kaksikielisyydestä!

Linjan opinnoissa yhdistyvät teoria ja käytäntö. Opiskelussa painotetaan vierailuja, työelämä- ja korkeakouluyhteistyötä sekä tietotekniikan hyödyntämistä. Lisäksi opintoihin kuuluu pakollinen työssäoppimisjakso. Teemme paljon yhteistyötä korkeakoulujen, yhteiskunnallisten toimijoiden ja yritysmaailman kanssa. Opiskelu sisältää projekteja ja käytännöllistä opiskelua. Mottomme voisi olla “thinkers and doers” – ajattelijoita – mutta myös tekijöitä. Kunnianhimoinen tavoitteemme on kasvattaa ja kouluttaa tulevia yhteiskunnallisia asiantuntijoita ja vaikuttajia yritysten, hallinnon ja järjestöjen käyttöön. Mikäli tämä sai sinut kiinnostumaan, tsekkaa hakeminen ja hakeudu mukaan aktiivisten ja innokkaiden linjalaisten inspiroivaan opiskelijayhteisöön!

 Mikäli yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat, hae meille!