Yläaste

KSYK on kansainvälinen kaksikielinen koulu ja yksityinen sopimuskoulu, jossa opiskelu on maksutonta. Samoissa opetustiloissa toimivat sekä yläaste että lukio. Kulosaaren yhteiskoulu toimii oman alueensa lähikouluna, mutta kaksikieliseen (englanti-suomi) ja englanninkieliseen opetukseen oppilaat valitaan soveltuvuuskokeella. Yläasteella voi opiskella joko kaksikielisellä, englanninkielisellä tai suomenkielisellä luokalla. Kuliksessa voi opiskella myös muita kieliä monipuolisesti, sillä tarjolla on englannin lisäksi espanjaa, ranskaa, saksaa ja ruotsia.

Yläasteella opiskellaan suomalaisen opetussuunnitelman mukaisesti. Yhdistämme opetussuunnitelmaan kokemuksemme maailmalta. Painotamme rohkeutta olla oma itsensä, yhteisöllisyyttä ja moniarvoisuutta. Opettajamme ovat innostuneita alansa ammattilaisia, joka näkyy siinä, että  yhteisten valtakunnallisten aineiden lisäksi tarjolla on laaja valikoima valinnaisainekursseja.

Lukuvuoden aikana järjestettävät juhlat, konsertit, teemapäivät, leirikoulut, tutustumiskäynnit ja muut tapahtumat ovat olennainen osa koulumme arkea ja perinteitä. Koululla järjestetään esimerkiksi Suomen vanhin ja ainoa englanninkielinen YK simulaatio (HELIMUN). Koulullamme on myös erilaisia kerhoja, joissa kohtaavat oppilaat seiskaluokkalaisesta abiturienttiin. 8. luokan kevätlukukaudesta lähtien oppilaat voivat käyttää koulupäivän jälkeen koulun kuntosalia. Tämän lisäksi koulussamme on joka arkipäivä tarjolla Fazer Amican valmistama lounas ja kahvila, josta voi ostaa aamu- tai välipalaa. Oppilaat voivat myös lainata kirjoja koulun kirjastosta ja jäädä lukutuvan aukioloaikoina opiskelemaan ja rentoutumaan kirjaston viihtyisiin tiloihin.

Kulosaaren henki perustuu oppimisen iloon, laajaan sivistykseen, aktiivisuuteen ja osallisuuteen. Olemme toisiamme arvostava turvallinen yhteisö, jossa pidetään huolta sekä ihmisistä että tiloista. Oppilaat osallistuvat henkilökunnan lisäksi koulun kehittämiseen. Koulussamme ei suvaita kiusaamista, vaan kaikki ovat tasavertaisia kouluyhteisön jäseniä. Koulumme on turvallinen KiVa-koulu. Moniala-ammatillinen oppilashuoltoryhmämme puolestaan auttaa opiskeluun tai elämään liittyvissä haasteissa.  

Kulosaaren yhteiskoulu sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä meren äärellä ja kouluun on hyvät kulkuyhteydet. Tervetuloa!

Oppilaalle ja huoltajalle

Hakijalle